Wednesday, 16 December 2015


tgok la malm ni kita bercengkam mata buat bnda sebb hari khamis last dpt cop..cop tu penting tu hehhe..lepas dengr sir ckp hari khamis nk bg markah untuk bloq semua pakat updet blog..yg aq ni dok buat bnda ni penat gila..


ni pose yg saya gunakan untuk final yg digabungkn dgn burung helang..nasib la sir approve rasa lega sgt..
throwback sikit gambar ni..ni member group saya ..kami semua pegi interview cartunis ni nama dye MIKI ..bnyak jgak la kiteorng bertnykn soalan dekt dya..haishh lama la borak ngn dye..dye jgak bnyak bg nasihat kt kiteowng pasal animation ni..n selepas tu dye buat demo sikit depn kiteorng laju btul dye lukis..
Terkadang, kita tidak dapat apa yang kita impikan. Lalu, kita menyalahkan takdir kerana terlalu kecewa. Sedangkan, kita tidak sedar, apa yang kita perolehi adalah lebih baik dari apa yang kita harapkan.
tu hah pantang nampak camera semua serebu apa pown kami hari ni happy ..hehe..muka letih ada happy ada semua ada la haha.
 assalammualaikum hah ni tdi punya cerita...penat gila...semua ade 4 group yg first group MOK yg group kedua AKU INGIN MENJADI BINTANG n yg ketiga group COIN yg yg last sekli group saya iaitu MENANTU OH MENANTU .alhmdulilah semua bg komitmen yg baik..apa pown kita buat yg terbaik dah...selesai dah final project ..ade lagi yg belum selesai iaitu AUDIO PRODUCTION n FIGURE DESIGN insyaallah semua nya akn berjalan lanjar
hah ni nak bg tau ni hah ni kerja storyboard ..alhmdulilah dah selesai present..macm2 jadi seblom kiteorng present..nasib dpt handle haishhh...
amboi kak popo kita nak cari gaduh ngn kita ni..sampai melompat tinggi tu..ni la cri aq lepas stress pikir final project bgai..lagi2 kerja mr m herr hari2 tdo mta x pejam pikirkn keja dia ja..








asslamualaikum hah..ni la watak sya..tpi saya punya watak lelaki.. ni hanya sebagai rujukan je haha...pasal benda ni la selalu kna reject aq punya kerja degn mr m haishhh...


Saturday, 12 December 2015






hah tudia ni ha watak2 dalam teater menantu oh menantu ni..haha meh la ramai2 support kami..mr m pown boley datang ehh..kot la kmi kena redue ke,,haha ayat perli haha





ha ni nama dya shila pegg watak mak leha.


ni pula peja dya pegang watak mail


ha ni plak tyra pgang watak minah salleh nama dya julie


ni pegang watak perempuan nama dya atin


ni plak pak ameer

 ni plak watak utama nama dya anuar dye pgang watak sebagai POK PA

 ni fatimah






Friday, 11 December 2015

ASSALAMMUALAIKUM semua hari ni aku nak cerita pasal final project subject acting for animation. seperti biasa lah kan bila dah masuk hujung2 semester ni bnyak final project ye.so final project aku ialag setiap ahli group kena mempersembahkan poster setiap seorng kerana itu markah individu. so sir pilih aku punya poster untuk dijadikn poster final teater...meh la kita tgok ramai2..
bertemu kembali kita, apa khabar semua ? alhamdulilah sihat belaka, cuma macam biasa minggu-minggu akhiir semester ini semua orang sibukan, so sama la dengan aku ni dah 2 minggu balik lewat bb nk siapkan final project..entri kali ni aku nak cerita pasal hari selasa tu, ad
ku dan group2 lain ada presentation PE2 . group kami kna present jam 9-10 pagi. setiap kumpulan 2 orng ja present..tapi aku yg taut mngalahkan orng yg present.
hah tudia muka sessorng dah macm rupa apa tah..ni gara-gara mr m la ni haha..stress degn dia punya kerja..hasiih xtu nak tulis apa ..sini ja la bnyak lagi gambar nak post ni .

Sunday, 22 November 2015






ha tudia ni la mr m yg selalu reject kiteornag punya work hahah..tpi dya baik gila walaupun kerja yg dya bg banyak haha..kelas dya student paling takut haha..bnyak gila kerja dya bg hahha..







ASSALAMUALAIKUM semua.. Aku tak mau cerita panjang cuma nak tunjuk drawing human and animal pose untuk final project figure design ni. Seperti aku ckap sebelum ni aku punye kene rejectkan. So yang ni aku tak kene reject cuma Sir suruh aku tambah ja. Ini la drawingnya.







Ini drawing human pose yang aku buat, character apa pown xtahu
aku bukan suka sngat pun ngan watak ni, aku saja lukis. 
. First2 tunjuk kena reject, kali kedua alhamdulilah mr m cop n dye ckp saya ni memng suka warna background ke...



Ini drawing animal pose yang aku buat, alhamdulilah xkena reject..penat gile buat eagle ni amek masa 3 hari 1 hari amek masa lama gile ...haha..tpi alhmdulilah siap jgak ..tinggla final je..penat do 

Sunday, 1 November 2015



kita cerita pasal cuti mid sem ni ehh..saya rasa cuti x mcm cuti pown dok kt umah mngadap benda alah ni..cuti pegang pensil lukis haishhh..kertas A2 besar gila haha..kita ni dah la x power melukis ...lukis orang lidi insyaallah boley kot..haha..oke la ehh..nk up pasal bnda lain plak...oke daaaaaaa




ASSALAMMUALAIKUM..

hai guys. bagaimana cuti anda? haha
mesti tak best kan sebab Mr.M bagi assignment. perghhh orang nak cuti dia sibuk nak bagi kerja..
well.. terpaksalah kannnn. so nak cerita sikit nih haaa
sebelum cuti haritu Mr.M bawak kitorang pergi ZOO NEGARA. haa bukan free tauu. kena bayar.
so kitorang pergi waktu pagi. dalam pukul 10 pagi macam tuu bertolak. 
ingatkan jauhh. rupanya dekatnyaa lahaii. nak tido dalam bas pun terbantutttt..








MEET THE ANIMALS..

ha tudia masuk dah binatang ni,,penuh dah dalam blog aq ni..pusing2 satu zoo tu binatang ni ja dapt..bb handfone heng..janji ehh xtahu la nk tulis apa..apa pown cerita pasal binatang ja..ehh kenapa ada flamingo sesat dalam gambar ni.group flamingo mesti x cukup ni haha...dah la penat la nak type dah xtahu nk tulis apa ..kang tulis bnyak merapu ja lebih..








Thursday, 15 October 2015


ehh cek abg ni termenung apa plak ni..tegh pikir masalh apa ni...haha bukan pikir masalh tpi tgh pikir xde sape ke nk like ke comment ke hahah..meh la kwan2 kita sama2 coment like...meh la kita perbnyak kn comment...jgn perduli apa orng nk ckp kita punya gambar kn haha..mehhh cept..tolong ngan ikhlas oke..hehe...ehh lupa plak dh lewat la egt nk post bnyak lagi ..tpi asa dah lwat dah t la kita post lagi ehhh...

15/10/2015

assalammualaikum..hari punya cerita trip ke zoo negara ..first time pegi zoo negara ni..selalu pegi zoo taiping ja..sampai campus semua kumpul kat loby unikl...dah mcm budk2 dah haii guy beratur nak kira dah cukup ke lepas dah cukup semua gerak masuk bus oke haha..tpi kawan2 saya ni muka happy gila x sabar nk pegi zoo jumpa kwan 2 diorng haha..sambil buat kerja figure design  kita release la tension sekli kan..hehe,,,


Wednesday, 7 October 2015


ha tudia keluar dha gamba MR.M kita ni..apa bila Mr.m kita yg comel ni berbicara tangan angkat merata nasib kaki x angkt sekli haha.. tidak lari habis student..nampak ja mcm serius tpi dalam hati ada taman cek oiii...jgn main2 hahah...


haishhh penat jgak eh dok post asiggment je lam ni..sekali sekala nk post jgak gmbar kita kn...figure design jgak ni.. hahah


CONVERSATION-2 INK ON PAPER.
75 X 55 CM
2005

ehh...makluk mana ni...lembaga hitam ke...ehhni bukn lembaga hitam...saya pown dah lupa apa benda ni




Lama dah nk post benda alah ni..saya amek benda ni dekat gellery pertronas..saja pegi buat lawatan..sambil mencari idea..mklom la first time masuk..haha..benda ni pon dah lama nk post xtak sempat nk post..sekrng baru nak pos..cuba perhati degn mata tajam apa yg sedng dibuat oleh character tersebut saya pown curiga..dya tgh sujud solat ke apa  mesti korang xtahu kan..hanya tuan yg buat ni je yg tahu..tpi saya tahu ini adalah (Breakfast on white..)










Assalammualaikum.. lama xmelawat blog ni dah bersawang dah..rindu plak nk post gambar lam bloq ni...mesti rindu kn...sibuk sikit semenjak 2 menjak ni..asiggement pown dah bertimbun sekrng ni..jerebu tebal sgt sampai x nampak rupa blog ni hahaha..soe..pastu sibuk acting la apa..sampaai blog pown lupanak post something kn...oke la aq pun xtau nk tulis apa..nak post gambar plak..asyik bertaip ja..penat tangn den...

Thursday, 1 October 2015


                                                                           1998
                                                           HUMAN BAPTISMS
                                                                     PLASTER
                                                                 40 X 40 X 30 CM


Monday, 14 September 2015


hari ini punya cerita , walaupun cuaca tak berapa nak elok dengan jerebu yang menguasai malaysia
walau apa pun halangan yang menimpa kami sanggup redahi  demi subject FIGURE DESIGN dan demi lecture yang agak-agak comel iaitu MR.M hha



Friday, 11 September 2015


hari ini punya kelas FIGURE DESIGN kelas yang sporting gile-gile.
hari ini juga belajar cara-cara posing..xcukup seorang saya bagi 4 terus..heheh..dahla tak tahu nak tulis apa sudah..







orang hebat boleh melahirkan beberapa karya bermutu,
tetapi lecture bermutu boleh melahirkan ribuan orang yang hebat..

ini dia lecture yang amat sporting digelar MR,M gitu lecture paling comel katanya...



Thursday, 10 September 2015

MUNASABAH DIRI DI PAGI JUMAAT..

''jika anda berhasrat untuk berjaya , jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut.